Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Η Δυτική Αθήνα στο πόδι για τη ΝΕΑ χωματερή στη Φυλή (αποκλεισμός της λεωφόρου ΝΑΤΟ και ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού)



Κάθε μέρα που περνά φουντώνει όλο και πιο πολύ το κίνημα για το κλείσιμο της χωματερής της Φυλής.

Χτες (9/10) εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και των φορέων και απέκλεισαν την λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ύψος της χωματερής.


Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της περιοχής όπου με το σύνθημα “Παππού, Παππού δήμαρχε Φυλής, είσαι ο βασιλιάς της χωματερής” έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στην συγκέντρωση. 

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Φυλής Θοδωρής Χαμαλίδης, η Δημοφίλη Χαλκιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Άνω Λιοσίων, ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ασπροπύργου, ο Μπάμπης Θεοδώρου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων και από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Φυλής, η Ζωή Μανιά. 

Παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη των δημοτικών παρατάξεων “Λαϊκή συσπείρωση”, “Νέο Ξεκίνημα” και “Αλλάζουμε”.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συμμετείχε με δικό του πανό στην συγκέντρωση.



Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος στη διαδήλωση του θα γίνει στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής καθώς και την μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει τον Οκτώβριο.



ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ 

Την ίδια ώρα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού ενέκρινε ψήφισμα για την την άμεση ανάκληση της 248/2019 απόφασης της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ. Εδώ το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού. 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, αφού συζήτησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα για την εγκατάσταση της Φυλής, που από την πολυετή λειτουργία της στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον και συμβάλλει στην κοινωνική υποβάθμιση της περιοχής,αποφασίζει: 

- Την άμεση ανάκληση της 248/2019 απόφασης της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, για την επέκταση της χωματερής, μέσα ή δίπλα στην υφιστάμενη εγκατάσταση (γ’ φάση). 
- Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για «αξιοποίηση» του λατομείου Μουσαμά. 
- Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ. 
- Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων. 
- Να δημοσιοποιηθούν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, οι μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής. 
- Να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής και να μπει η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης. 
- Οι αντισταθμιστικές οφειλές προς τους δήμους να δίνονται αποκλειστικά για έργα και προγράμματα περιβαλλοντικής αποκατάστασης. 
- Να γίνουν άμεσα νέες εγκαταστάσεις τελικής διάθεσης στην Αττική με πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου