Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο του Δήμου Πετρούπολης

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12/2019, 12:00,  ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Ξεσηκωνόμαστε για να επιβάλουμε το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής!

Η διοίκηση του κ. Πατούλη, βαδίζοντας στα χνάρια αυτής της κ. Δούρου, αποφάσισε -με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο- να δώσει συνέχεια στο διαγωνισμό για νέους ΧΥΤΑ στην υπερκορεσμένη εγκατάσταση της Φυλής και, ταυτόχρονα, να προκηρύξει και άλλο διαγωνισμό, αυτή τη φορά για τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΜΑΚ, με το πρόσχημα της μετατροπής του σε «πράσινο εργοστάσιο». Αυτές είναι δύο καταστροφικές επιλογές, που θα παρατείνουν τη λειτουργία της εγκατάστασης της Φυλής για, τουλάχιστον, άλλα δέκα χρόνια.



Ένα ισχυρό διακομματικό επιχειρηματικό σύστημα επιμένει στη συνέχιση μιας αντιπεριβαλλοντικής και αντικοινωνικής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, τις συνέπειες της οποίας βιώνει με επώδυνο τρόπο η κοινωνία της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, τα τελευταία πενήντα χρόνια, με «αντίδοτο» τα βρώμικα αντισταθμιστικά. Για το λόγο αυτό, αγνοεί επιδεικτικά τις κλιμακούμενες αντιδράσεις και τις  κινητοποιήσεις των φορέων και συλλογικοτήτων των δυτικών περιοχών, ακόμη και την πρόσφατη κοινή δήλωση των επτά (7) δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, με την οποία ζητούν να ανακληθεί η 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και να σταματήσει αμέσως ο διαγωνισμός για τη νέα χωματερή.

Όσοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, θα πρέπει να γνωρίζουν πως με τις αποφάσεις τους άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου». Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεχωριστή σημασία για τη συνέχεια των αγώνων το συλλαλητήριο που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, με την υποστήριξη φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης και της υπόλοιπης Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής, την Τετάρτη 18/12/2019, στις 12 το μεσημέρι.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να δώσουν δυναμικό παρών. Ο αγώνας αυτός είναι, πρώτα και κύρια, υπόθεση των ίδιων των πολιτών.

·       Να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί για νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή και για μετατροπή του ΕΜΑΚ
·       Να μη γίνει νέα ανάθεση λειτουργίας του ΕΜΑΚ
·       Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας υγειονομικών αποβλήτων
·       Να κλείσει οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής
·       Να καταργηθεί ο διαβρωτικός μηχανισμός των αντισταθμιστικών «ωφελημάτων»
·       Να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νέων ΧΥΤΥ, για την υλοποίηση ενός νέου συστήματος δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών
·       Να μη γίνουν νέοι ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική


7/12/2019

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου