Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Ιλίου : ΟΧΙ στην επέκταση της χωματερής ! Να ανακληθεί η 248/19 απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ .


Μετά την κοινή δήλωση των 7 δημάρχων της δυτικής Αθήνας αντίστοιχες αποφάσεις παίρνουν και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής . Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φυλής . Ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς και ο τέως δήμαρχος κ. Μπουραίμης συνεχίζουν να "εργάζονται σκληρά"  στα πλαίσια της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την νέα χωματερή στην Φυλή  αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις όλων των άλλων δήμων .

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου  τη Δευτέρα 02.12.2019, ενέκρινε το παρακάτω  ψήφισμα για την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 248/2019 Απόφασης Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, σχετικά με την νέα χωματερή  στη Φυλή  :
«Η Δυτική Αθήνα είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη, λόγω του ΧΥΤΑ και όχι μόνο. Έχει σχεδιαστεί η επένδυση άλλων 200.000.000,00 ευρώ για την υποδοχή όλων των απορριμμάτων της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών.
Ζητάμε:
  1. Να ανακληθεί η 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ και να βρεθεί λύση, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η περιοχή.
  2. Να σταματήσει κάθε διαδικασία αναβάθμισης-επέκτασης του ΕΜΑΚ Φυλής, η οποία δεν προωθεί την πραγματική ανακύκλωση.
  3. Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για το λατομείο Μουσαμά, που βρίσκεται μια ανάσα από Πετρούπολη και Καματερό.
  4. Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας των επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων και να εγκαταλειφθεί οποιοσδήποτε σχεδιασμός για νέα εγκατάσταση στον ΟΕΔΑ Φυλής.
  5. Τα αντισταθμιστικά, για όσο χρόνο δίνονται, να επενδύονται στην περιβαλλοντική αναβάθμιση.
  6. Η συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής δεν είναι μονόδρομος.
  7. Να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ανακύκλωση.
Οι νέοι χώροι ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων δεν πρέπει να λειτουργούν μονόπλευρα και αποκλειστικά στη Δυτική Αθήνα. Χρειάζεται δίκαιη κατανομή των βαρών, ώστε η ήπια διαχείριση να αφορά όλες τις περιοχές της Αττικής, μέχρις ότου φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο, που είναι η διαλογή στην πηγή.»
Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
  • ΕΣΔΝΑ
  • ΚΕΔΕ
  • ΠΕΔΑ
  • Στον τοπικό τύπο
  • Στο διαδίκτυο
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου