Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ενεργοί πολίτες Πετρούπολης : Κάλεσμα στην μεγάλη συγκέντρωση στις 18/12 για να κλείσει η υγειονομική βόμβα της Φυλής.



Η Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης «Ενεργοί Πολίτες» καλεί όλους και όλες στο συλλαλητήριο, πορεία διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και πολλοί φορείς της πόλης, ενάντια στην διατήρηση και επέκταση της Χωματερής, την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου στις 12.00 με αφετηρία το Δημαρχείο Πετρούπολης.
Κανένα συμφέρον, πολιτικό ή οικονομικό, δεν μπορεί να μπει πάνω από τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας!

Θα διαδηλώσουμε για να πιέσουμε να κλείσει η υγειονομική βόμβα που δηλητηριάζει τον αέρα που αναπνέουμε . Για το μέλλον της Πετρούπολης, της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Αττικής απαιτούμε:
- Κατάργηση κάθε νόμου και σχεδίου που προβλέπει το λατομείο Μουσαμά (800 μέτρα από τα σπίτια μας) ως χώρο υποδοχής απορριμάτων.
- Ακύρωση κάθε διαδικασίας επέκτασης και κλείσιμο της υπερκορεσμένης εγκατάστασης στη Φυλή (χωματερή αλλά και μονάδες επεξεργασίας).
- Άμεση χωροθέτηση νέων χώρων ασφαλούς τελικής διάθεσης του υπολείμματος απορριμμάτων εκτός Δυτικής Αθήνας που έχει επιβαρυνθεί δυσανάλογα εδώ και μισό αιώνα.
- Σύγχρονη, αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα που στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Ελαχιστοποίηση των υπολειμμάτων προς ταφή όπως προβλέπει ο Εθνικός και Περιφερειακός σχεδιασμός και οι δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ.
- Κατάργηση του καθεστώτος των αντισταθμιστικών που εξαγοράζουν συνειδήσεις.
Η δύναμή μας είναι το δίκαιο και γι’ αυτό θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου