Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

3 ημέρες γεμάτες ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ ! (πρώτες προβολές)




 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έγινε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες, στην Ελλάδα, προβολές της ταινίας ATHENIAN MATERIAL (ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ), της Γαλλίδας κινηματογραφίστριας Laure Vermeersch. Οι προβολές θα γίνουν:

Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ., στον κινηματογράφο ΟΝΑΡ, στους Αγίους Αναργύρους (Αγίας Παρασκευής 40)

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 20:00  στο Πνευματικό κέντρο Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου και Μπουμπουλίνας 59)

Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 21:30 στον  Κινηματογράφο Μικρόκοσμος (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 106)

 

Την εκδήλωση στον κινηματογράφο ΟΝΑΡ την διοργανώνουν ο χώρος Πολιτισμού και Τεχνών Proastio Art και η κινηματογραφίστρια Laure Vermeersch.

 Την εκδήλωση στο Πνευματικό λέντρο Πετρούπολης την συνδιοργανώνουν η κινηματογραφική λέσχη Πετρούπολης με το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και με την κινηματογραφίστρια Laure Vermeersch.

 Η ταινία γυρίστηκε για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής, γι’ αυτό και η προβολή θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία πολλών από αυτούς που συμμετείχαν σ’ αυτήν και πολλών ακόμη που ασχολούνται με την πραγματικότητα  της Δυτικής Αττικής.

Το ATHENIAN MATERIAL αφηγείται την κατακερματισμένη ιστορία πολλών ανθρώπων, με τα λόγια, τα τραγούδια τους και τα σημαίνοντα σώματά τους. Όπως αναφέρει και η ίδια η δημιουργός της ταινίας:

«Στην Αθήνα, εν μέσω της ελληνικής κρίσης, ο Θωμάς δραστηριοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, η Γωγωντίνα η χορογράφος, ο Καντίρ ο ρακοσυλλέκτης, η Αθανασία η τσιγγάνα που μαζεύει παλιοσίδερα και ο Γιάννης ο οδηγός απορριμματοφόρου, μάς οδηγούν σε έναν άλλο κόσμο: αυτόν των απορριμμάτων που πολλαπλασιάζονται με τους δικούς μας ρυθμούς της υπερκατανάλωσης.

Μαζί τους η ταινία, τόσο ρεαλιστική όσο και ποιητική, μας προσκαλεί σε μια σύγχρονη κόλαση που θυμίζει το αρχαίο βασίλειο του Άδη, σε ένα  τόπο  όπου για τους πιο πολλούς από εμάς  ζει το αόρατο, όπου οι πρώτες ύλες κατασπαταλώνται  ατελείωτα. Οι συμμετέχοντες   στο φιλμ  μακριά από το να ενδώσουν στην τραγωδία, με τις  ιστορίες τους μας παραπέμπουν σε έναν νέο κόσμο που απομένει να επινοηθεί».

Γλώσσα της ταινίας είναι τα Ελληνικά, με αγγλικούς υπότιτλους. Μετά την προβολή θα ακολουθήσουν ερωτήσεις, από το κοινό, που θα απαντηθούν από την κινηματογραφίστρια - δημιουργό της ταινίας.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας - Αττικής, πρωτίστως, αλλά και όλης της υπόλοιπης Αττικής να αξιοποιήσουν αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία, για να έρθουν σε επαφή (και) με την εικαστική αποτύπωση της ζοφερής εικόνας της πολύπαθης περιοχής μας, πυρήνας της οποίας είναι το θηριώδες πλέγμα των εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο επιδιώκεται να επεκταθεί και να μονιμοποιηθεί «στον αιώνα τον άπαντα».

 

13.11.2023

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου