Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Η συζήτηση αναβάλλεται , ο ΧΥΤΑ Φυλής γεμίζει και ο αγώνας συνεχίζεται.


Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την 1/2/23 συζήτηση στο ΣτΕ  των αιτήσεων ακύρωσης  για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της  ΟΕΔΑ Φυλής  που είχαν καταθέσει από τις  30/7/2021,  50 συμπολίτες μας και ο δήμος Πετρούπολης  .

Εν τω μεταξύ κάθε μέρα που περνά  5.000 τόνοι σκουπιδιών οδηγούνται στην εγκατάσταση της Φυλής μολύνοντας το περιβάλλον και βάζοντας σε κίνδυνο της υγεία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη δυτική Αθήνα – Αττική.

Στην εγκατάσταση της Φυλής, κάθε μέρα που περνά, συντελούνται περιβαλλοντικά και οικονομικά εγκλήματα και το κράτος και η περιφέρεια Αττικής αδιαφορούν. Κουκουλώνονται περιβαλλοντικά εγκλήματα, για να μη μάθουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας - Αττικής τι συμβαίνει δίπλα στα σπίτια τους.

Και ο  νέος ΧΥΤΑ που κατασκευάστηκε στην εγκατάσταση της Φυλής μετά το 2019 γεμίζει με ταχύτατους ρυθμούς   με αποτέλεσμα η Αττική να κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ με μια κολοσσιαίων διαστάσεων κρίση σκουπιδιών.

Την ίδια ώρα στο νέο περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) που «μαγειρεύει» εδώ και 3 χρόνια ο κ. Πατούλης δεν προβλέπεται κανένας νέος χώρος υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων.

Η εγκατάσταση της Φυλής θα εξακολουθεί για πολλές γενιές ακόμα να αποτελεί «μνημείο περιβαλλοντικού μακελειού , αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».

Το κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων της δυτικής πλευράς Αττικής  και όχι μόνο.

Το ΟΧΙ στον περιβαλλοντικό- κοινωνικό ρατσισμό σε βάρος της δυτικής Αττικής ,  πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων της Αττικής .

 Ο αγώνας συνεχίζεται!

26/1/2023

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου