Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

West Side Festival . Υπάρχει και αυτή η δυτική Αθήνα !

 

Με τη συμμετοχή  δεκάδων  νέων  από την  Πετρούπολη και  τους  γύρω  δήμους που κατέκλισαν το Πνευματικό κέντρο Πετρούπολης  πραγματοποιήθηκε η συναυλία  των  συγκροτημάτων  Enausma Rock Band και Before Twenty Band στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του West Side Festival.

Η χτεσινή συναυλία των εξαιρετικών νεανικών σχημάτων,  επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά  ότι εδώ στα δυτικά δεν έχουμε μόνο τους υψηλότερους δείκτες ρύπανσης, φτώχειας, ανεργίας, σχολικής εγκατάλειψης και  τους χαμηλότερους δείκτες αστικού πράσινου και  κοινωνικών υποδομών στην περίθαλψη, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. 

Έχουμε και ανθρώπους που δεν δέχονται να αντιμετωπίζεται ο τόπος τους  ως αποθήκη ψυχών και οι πολίτες που ζουν εδώ  σαν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας χωρίς φροντίδα και ποιότητα ζωής.

 Έχουμε  και ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται εύκολα , που δε  λένε  σφάξε με «Αγά μου να αγιάσω»,  που δεν είναι ανεκτικοί στους βιαστές της ζωής τους .

Υπάρχουν νέοι  που δημιουργούν τις δικές τους μπάντες, άνθρωποι που διψούν για τέχνη και πολιτισμό, που συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές ομάδες, που  οργανώνονται σε πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους τοπικούς συλλόγους. 

Υπάρχουν συλλογικότητες, όπως το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και άλλες, που παλεύουν για να κλείσει η

μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης και να αρχίσει η περιβαλλοντική αποκατάσταση της ευρύτερης

περιοχής.

Πιστεύουμε βαθιά  ότι  οι αγώνες και η τέχνη, όλες και όλοι εμείς,  άμα  συναντηθούμε μπορούμε  να σκίσουμε το πέπλο της σιωπής, που σκεπάζει τα μεγάλα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων της Δυτικής πλευράς της Αττικής.

Τα κορίτσια και τα αγόρια της δυτικής Αθήνας δικαιούνται να ζήσουν σε ένα διαφορετικό-καλύτερο περιβάλλον από αυτό που θέλει   η μαφία των σκουπιδιών στη δυτική πλευρά της Αττικής για να κερδοσκοπεί .

 Αυτά τα παιδιά είναι  το μέλλον της δυτικής Αθήνας και όχι οι χωματερές και τα  σκουπιδοεργοστάσια . Ευχαριστούμε τα συγκροτήματα Before Twenty Band και Enausma Rock Band για τη συμμετοχή τους και όλους τους νέους συμπολίτες μας που συνέβαλαν στην επιτυχία του πρώτου West Side Festival στα δυτικά της Αθήνας  που διοργανώθηκε από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  και άλλες συλλογικότητες .







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου