Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ : Μετατρέπουν τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα εκτός από τον μεγαλύτερο και στον μακροβιότερο σκουπιδότοπο της Ευρώπης. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!!!

 

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

                                                                                                               

                                                                                                                  22/11/20

 

Μετατρέπουν τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα

εκτός από τον μεγαλύτερο και στον μακροβιότερο σκουπιδότοπο

της Ευρώπης. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, που εκπροσωπεί την Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής, αποφάσισε οριστικά στις 30/10/20 την κατασκευή της νέας μεγάλης χωματερής και πάλι στη Φυλή, μια μικρή ήδη κατασκευάζεται εκεί, και τα 2 εργοστάσια επεξεργασίας και καύσης στη Φυλή και το Σχιστό! Όλα αυτά έγιναν στα κρυφά!... με τηλέφωνα και μέιλ ολοκλήρωσαν το «θεάρεστο» έργο τους και έκλεισαν τη δουλειά πολλών εκατομμυρίων με τις γνωστές εταιρίες ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ και WATT ΑΕ που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην ΟΕΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, δηλαδή στη Φυλή.

Επιπλέον, στις 5/11/20 η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, αποτελούμενη από 6 υπουργούς, ενέκρινε τα 2 εργοστάσια επεξεργασίας και καύσης σε Φυλή και Σχιστό ως έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ύψους 640 εκατομμυρίων ευρώ!!! Θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας των βιοαποβλήτων και παραγωγής προϊόντων «υλικών ή/και ενέργειας». Η παραγωγή ενέργειας γίνεται με την καύση των υπολειμμάτων σκουπιδιών που παρουσιάζεται ωραιοποιημένα ως «ενεργειακή αξιοποίηση».

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 2 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.), η μία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών στη Φυλή!... τα σκουπίδια του Δήμου Αθηναίων θα καίγονται δίπλα στα σπίτια μας για περίοδο 30 ετών!… ΝΤΡΟΠΗ!!! και η άλλη της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, στο Σχιστό για περίοδο 29 ετών.

Ωστόσο, είναι εξωφρενικό να παίρνει ο ΕΔΣΝΑ αποφάσεις για την κατασκευή αυτών των τεράστιων μονάδων επεξεργασίας εκτός από τις χωματερές και να μην γνωρίζουν οι ίδιοι που παίρνουν τις αποφάσεις, πού ακριβώς πρόκειται να κατασκευαστούν. Έτσι, επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι οι αποφάσεις για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που αφορά στην υγεία και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων στα Δυτικά, παίρνονται συχνά από εξωθεσμικά και ανεξέλεγκτα επιχειρηματικά κέντρα. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι το θέμα των εγκαταστάσεων της Φυλής δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά: ή θα κλείσουν οριστικά  ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Ως σωματείο από την εποχή της Διαδημοτικής το 2004 παλέψαμε με τις μικρές μας δυνάμεις και σε συντονισμό και με άλλες συλλογικότητες και φορείς, όπως η Επιτροπή Αγώνα Φυλής παλιότερα και ιδιαίτερα το Δυτικό Μέτωπο τα τελευταία 4 χρόνια για να μη φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Σήμερα, καλούμε για άλλη μια φορά τους πολίτες στον Δήμο Φυλής και συνολικά στα Δυτικά να δράσουν, να κινητοποιηθούν και να ξεσηκωθούν, πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες του ΗΛΕΚΤΩΡΑ να «σκάβουν τον τάφο μας».

 

Δεν πρέπει να περάσει ο περιβαλλοντικός και δολοφονικός ρατσισμός

σε βάρος  της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου