Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ : συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για το ζήτημα της εγκατάστασης της Φυλής


 Δημοσιεύουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Πετρούπολης για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με αντικείμενο τη μελέτη και το σχεδιασμό της Στρατηγικής του Δήμου Πετρούπολης σχετικά με την εναντίωση του στην επέκταση και συνέχιση λειτουργίας της χωματερής της Φυλής
 Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε για :
 1. Τη συγκρότηση εννεαμελούς ομάδας εργασίας στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, με αντικείμενο τη μελέτη και το σχεδιασμό της Στρατηγικής του Δήμου Πετρούπολης σχετικά με την εναντίωση του στην επέκταση και συνέχιση λειτουργίας της χωματερής της Φυλής, θέτοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις της προς συζήτηση και έγκριση.

2. Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, όπως με απόφαση του και κατόπιν σχετικών έγγραφων γνωστοποιήσεων από τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, να ορίσει την σύνθεση της ως άνω Ομάδας Εργασίας.
Η απόφαση αυτή πήρε αυξ. αριθμό 131/2020.

 Η εισήγηση του Δημάρχου κ. Βλάχου .

 Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται στην πόλη μας μια έξαρση του φαινομένου της ανυπόφορης δυσοσμίας η οποία προέρχεται από τη λειτουργία της χωματερής της φυλής η οποία αποτελεί πλέον χρόνιο πρόβλημα για όλη την Δυτική Αθήνα.
 Επειδή το ως άνω πρόβλημα τείνει να καταστεί αυτοάνοσο, η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια εναντίωσης τόσο ως προς τη συνέχιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, όσο και ως προς τα σχέδια για την επέκταση αυτού.
Για να λάβει η ως άνω εναντίωση το απαραίτητο κύρος και να μπορούμε να προσδοκούμε σε θετικά αποτελέσματα ως Δήμος, θα πρέπει αδιαμφισβήτητα να προκύψει μέσα από μεθοδικές και σωστά σχεδιασμένες κινήσεις οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συναποφασισθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και αποτελεί το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου μας.
 Στους έντεκα μήνες της παρούσας Διοίκησης, το θέμα της χωματερής έχει τεθεί τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στην Ελληνική Κυβέρνηση χωρίς μέχρι τώρα να έχουν υπάρξει απτά αποτελέσματα. Κρίνεται σκόπιμο λοιπόν να μην χαθεί άλλος χρόνος και να δράσουμε πιο αποφασιστικά βάζοντας πέρα όποιες δομικές αντιπαλότητες, προκειμένου αφενός να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του λαού της πόλης μας και αφετέρου να κάνουμε πράξη αυτό που λέει η συνείδηση όλων μας.
 Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ κύριε Πρόεδρε όπως εισηγηθείτε στο σώμα τη λήψη απόφασης για: 1. Τη συγκρότηση εννεαμελούς ομάδας εργασίας στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, με αντικείμενο τη μελέτη και το σχεδιασμό της Στρατηγικής του Δήμου Πετρούπολης σχετικά με την εναντίωση του στην επέκταση και συνέχιση λειτουργίας της χωματερής της Φυλής, θέτοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις της προς συζήτηση και έγκριση. 2. Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου, όπως με απόφαση του και κατόπιν σχετικών έγγραφων γνωστοποιήσεων από τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων, ορίσει την σύνθεση της ως άνω Ομάδας Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου