Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Αίσχος! Ο αποτεφρωτήρας που θα έφευγε, παραμένει “για αόριστο χρόνο” στη Φυλή !



Ο κ. Β. Κόκκαλης πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος ενέκρινε τη λειτουργία της Εγκατάστασης Θερμικής Επεξεργασίας Επικινδύνων Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων (ΕΑΥΜ) και των προσομοιαζόντων με αυτά, του Ενιαίου Διαβαθμιακού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), που βρίσκεται στη θέση Χ.Υ.Τ.Α. Άνω Λιοσίων του Δήμου Άνω Λιοσίων του Νομού Αττικής για αόριστο χρόνοΌχι παίζουμε!

Ο κ. Πατούλης αποφασίζει και διατάσσει η Δυτική Αθήνα - Αττική να καταδικαστεί και να εκτελεσθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Να είναι στη  Φυλή ο μοναδικός ΧΥΤΑ της Αττικής, στη Φυλή το θηριώδες ΕΜΑΚ, στη Φυλή η WATT, στη Φυλή το νέο εργοστάσιο - τέρας επεξεργασίας και καύσης απορριμμάτων, στη Φυλή επ΄ άπειρο και ο μοναδικός στην Ελλάδα αποτεφρωτήρας Επικίνδυνων Υγειονομικών Αποβλήτων. Έτσι εννοεί την  αποκεντρωμένη διαχείριση ο κ. Πατούλης!

Κορόιδευαν τους αφελείς πως ο ΧΥΤΑ Φυλής θα κλείσει τάχα το 2025, την ώρα που προγραμμάτιζαν τεράστιες επενδύσεις για τη νέα χωματερή και τα νέα εργοστάσια επεξεργασίας στη Φυλή. Κορόιδευαν τους πάντες πως ο αποτεφρωτήρας θα μετεγκατασταθεί εκτός αστικού ιστού σε ασφαλή χώρο. Τώρα τα ψέματά τους αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο. Τώρα θα αρχίσουν να λένε πως ο αποτεφρωτήρας Επικίνδυνων Υγειονομικών Αποβλήτων θα λειτουργεί άψογα και δε θα προκαλεί απολύτως κανένα πρόβλημα στο περιβάλλον.

Εμείς ρωτάμε τον κ. Πατούλη λοιπόν: θα δεχόταν ποτέ να γίνει ένα εργοστάσιο καύσης Επικίνδυνων Υγειονομικών Αποβλήτων στη γειτονιά του, στο Μαρούσι; Όχι βέβαια! Δεν θα δεχόταν. Μόνο οι ανεκδιήγητοι δημοτικοί  άρχοντες του δήμου Φυλής δέχονται τα πάντα αρκεί να παίρνουν αντισταθμιστικά.

Οι αποφάσεις του κ. Πατούλη και του ΕΔΣΝΑ, που αφορούν τη ζωή των ανθρώπων στη Δυτική Αθήνα - Αττική λαμβάνονται σχεδόν με συνωμοτικό τρόπο. Με διαδικασίες κατεπείγοντος, χωρίς να ρωτηθούν ούτε τα δημοτικά συμβούλια, ούτε το περιφερειακό συμβούλιο. Όμως, κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.

Tην ερχόμενη Τετάρτη 4/3, στις 15:00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα είμαστε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου  να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα καταστροφικά τους σχέδια και να ακουστεί επιτέλους και η δική μας φωνή.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση του κ. Κόκκαλη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου