Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη για κοινές δράσεις . Τετάρτη 5/2 στις 7μμ


ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com – f/b: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Πρόσκληση  σε ανοιχτή σύσκεψη για κοινές δράσεις
την Τετάρτη  5 Φεβρουαρίου  στις 7 μμ  στο Πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης
Η περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ κάνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα από το μεγάλο συλλαλητήριο της Πετρούπολης και συνεχίζουν να «τρέχουν» τους διαγωνισμούς για τη νέα χωματερή στη Φυλή και το ΕΜΑΚ. Ο Περιφερειάρχης, κ. Πατούλης, δηλώνει ξεκάθαρα πως η χωματερή της Φυλής θα εξακολουθεί να είναι η μοναδική χωματερή του λεκανοπεδίου για όσα χρόνια χρειαστεί και πως το ΕΜΑΚ θα μετατραπεί σε «πράσινο εργοστάσιο» για να επεξεργάζεται το σύνολο των βιοαποβλήτων της Αττικής .
Ταυτόχρονα αλλάζουν (προς το χειρότερο) το ΠΕΣΔΑ Αττικής για να μπορούν να κατασκευάσουν εργοστάσια καύσης που αλλού; Πάλι στη δυτική Αττική. Αξιοποιούν την πραγματικά άθλια και δουλική στάση του δήμου Φυλής ο οποίος λέει ναι σε όλα προκειμένου να εισπράττει τα υπέρογκα αντισταθμιστικά για να μετατρέψουν ολόκληρη τη δυτική Αθήνα – Αττική σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο
Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος μας. Εκμεταλλεύονται το αδιέξοδο από τον υπερκορεσμό του ΧΥΤΑ και την υπαρκτή απειλή της κρίσης των σκουπιδιών για να επιβάλουν τη νέα χωματερή στη Φυλή ως μοναδική και αναγκαία λύση. Και όλα αυτά τα κάνουν στα κρυφά χωρίς να συνεδριάζουν τα αρμόδια όργανα όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ γιατί φοβούνται τις δικές μας αντιδράσεις.
Πώς θα τους σταματήσουμε;
Αφού δεν άκουσαν την φωνή μας από τους δρόμους της Πετρούπολης και από τις άλλες κινητοποιήσεις ως τώρα, θα πρέπει να την ακούσουν από κοντά κι ακόμη πιο δυνατά.
ü  Στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ
ü  Στο περιφερειακό συμβούλιο
ü  Στη Βουλή
Εκεί θα πρέπει να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!  Όχι ο καθένας σε διαφορετικές ημέρες, με τον δικό του συντονισμό και με τους δικούς του ανθρώπους. Αν πάμε έτσι θα πάμε σαν τα πρόβατα στην σφαγή.
Έχουμε κοινούς στόχους που είναι η ακύρωση των διαγωνισμών για τη νέα χωματερή και το ΕΜΑΚ. Μπορούμε λοιπόν να δράσουμε από κοινού για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει το σύνολο των συλλογικοτήτων και των φορέων και των πολιτών που αγωνίζονται για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη  5 Φεβρουαρίου  στις 7 μμ  στο Πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης.
Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη
Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης αποτελεί τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή που μπορεί να συσπειρώσει όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες παρά τις επιμέρους διαφορές που είναι λογικό να υπάρχουν.
Να συγκροτηθεί μια μεγάλη διαδημοτική επιτροπή φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών με στόχο την ακύρωση των διαγωνισμών για τη νέα χωματερή και το ΕΜΑΚ. Μια διαδημοτική επιτροπή  που θα λειτουργεί και θα δρα συλλογικά και που θα μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας αλλά και όπλο επιθετικό  για τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.
Μόνο με κοινές δράσεις μπορούμε να τους σταματήσουμε!!!

                                                              Η γραμματεία του         ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου