Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ούτε ένα μέτρο επέκταση – ούτε ένα κιλό σκουπίδι στη Φυλή!



ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com // f/b: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ούτε ένα μέτρο επέκταση – ούτε ένα κιλό σκουπίδι στη Φυλή!

Συντοπίτες,
Οι εικόνες με τις τεράστιες ουρές των απορριμματοφόρων που περιμένουν να αδειάσουν απορρίμματα από κάθε γωνιά της Αττικής στον ΧΥΤΑ Φυλής αποδεικνύουν ότι ο ΧΥΤΑ, η χωματερή, έχει πλέον κορεσθεί.
Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με τη στήριξη της κυβέρνησης προσπαθούν να γεμίσουν και την τελευταία διαθέσιμη γωνιά της χωματερής με σκουπίδια για να αντέξει λίγους μήνες ακόμα, μέχρι να περάσουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Αμέσως μετά θα επικαλεσθούν λόγους δημόσιας υγείας, προκειμένου να κάνουν μια νέα τεράστια χωματερή που θα βρίσκεται ανάμεσα στον σημερινό ΧΥΤΑ και την Αττική οδό. Αν τους το επιτρέψουμε, θα κάνουν και νέα πανωσηκώματα στην παλιά και μια νέα χωματερή στην περιοχή της Γ΄ Φάσης.
Αυτός είναι ο λόγος, που τα χρόνια που πέρασαν, δεν έκαναν πουθενά στην Αττική κανένα νέο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ! Ήθελαν να οδηγήσουν την Αττική σε κρίση σκουπιδιών και να γίνει πιο εύκολα η νέα χωματερή και πάλι στη Φυλή.
Το ερώτημα είναι εμείς θα τους το επιτρέψουμε;
Θα δεχτούμε για άλλη μια φορά να γίνει ο τόπος μας ο σκουπιδοτενεκές ολόκληρης της Αττικής; Θα βάλουμε οικειοθελώς την υγεία των δικών μας παιδιών σε κίνδυνο, επειδή η πολιτεία είναι ανίκανη ή δεν θέλει να κάνει αλλού εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων;
Πριν λίγο καιρό στην Ανατολική Αττική οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, όταν πήγε το πρώτο φορτηγό με υπολείμματα σκουπιδιών και σταμάτησαν τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Γραμματικού. Εμείς, που δεχόμαστε για 50 ολόκληρα χρόνια και τα δικά τους τα σκουπίδια και τα σκουπίδια ολόκληρης της Αττικής, τι θα πρέπει να κάνουμε;
Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να πούμε φτάνει πια!
Δεν είμαστε κατώτεροι άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας!
Επιβάλλεται όλοι μαζί, σύλλογοι, δημοτικές παρατάξεις, εργαζόμενοι, εκπαιδευτική κοινότητα και όλοι οι κάτοικοι να ενωθούμε και να σταματήσουμε την καταστροφή που σχεδιάζουν για εμάς.
Καλούμε όλες τις δημοκρατικές συλλογικότητες, τοπικούς, πολιτιστικούς συλλόγους κι άλλους φορείς της Δ. Αττικής και της Δ. Αθήνας να πάρουν αποφάσεις και να καλέσουν τα μέλη και τους φίλους τους σε μια μεγάλη ενωτική κινητοποίηση στον χώρο που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή την Κυριακή, 5 Μαΐου.
Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους υποψήφιους δημάρχους όλων των δημοκρατικών παρατάξεων στην περιοχή, που δηλώνουν πως δεν θέλουν την νέα χωματερή, να το δείξουν στην πράξη. Μια σημαντική κίνησή τους θα είναι για μια Κυριακή να αφήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία και να βρεθούμε όλοι μαζί σε ένα χώρο που θέλουμε να γίνει δάσος και όχι χωματερή.
Στόχος μας είναι να κάνουμε δάσος τον χώρο όπου σκοπεύουν να μας φέρουν την νέα χωματερή!
Έτσι θα δείξουμε σε όλη την Αττική ότι η αδικία σε βάρος μας, μας ενώνει.

Την Κυριακή, 5 Μαίου, όλοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε!
Να πετύχουμε μια ιστορική νίκη για τη Φυλή, τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα
Το σύνθημά μας είναι:
Ούτε ένα μέτρο επέκταση – ούτε ένα κιλό σκουπίδι επιπλέον στη Φυλή!

Φυλή 7/3 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου