Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Πολιτικό μασάζ των δημάρχων της Αττικής αντί διαλόγου για το ΠΕΣΔΑ !


 

Μετά από τρείς αναιτιολόγητες αναβολές της συζήτησης στην Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την 3η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (21/9 , 5/10 και 22/10) και μια αναβολή στο παροπλισμένο Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ, ο κ. Πατούλης αποφάσισε αναρμοδίως να καλέσει σήμερα 25/11/21 τους δημάρχους της Αττικής για να τους κάνει «πολιτικό μασάζ».

Ο καθ΄ ύλην αρμόδιος πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλης ουδέποτε ενημέρωσε  για τους λόγους που εισάγεται και αποσύρεται συνεχώς το θέμα της 3ης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ από τα συλλογικά όργανα του ΕΔΣΝΑ .

Είχε προηγηθεί η από 30/6/21 επιστολή του κ. Πατούλη  στους βουλευτές, στους δημάρχους, στους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους με την οποία τους ζητούσε  να στείλουν τις προτάσεις τους στο προσωπικό του mail μέχρι τις 31/7 χωρίς να τους κοινοποιήσει το σχέδιο του νέου ΠΕΣΔΑ και όπως ήταν απολύτως φυσικό δεν του απάντησε κανείς.

Σημειωτέων ότι η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ παρέλαβε το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, από την κοινοπραξία των μελετητικών γραφείων, στα οποία είχε ανατεθεί η εκπόνησή του πριν 6 ολόκληρους μήνες στις 31/5/21 . 

Όλες αυτές οι πρωτοφανείς και απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Πατούλη και των ανθρώπων του στον ΕΔΣΝΑ , μόνο τυχαίες δεν είναι.

Θέλουν το νέο ΠΕΣΔΑ να περάσει και αυτό στα μουλωχτά όπως περνούν σχεδόν όλες οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ .

Η καμαρίλα και η διαπλοκή  έχουν περάσει πλέον στο DNA του ΕΔΣΝΑ . Το σύνολο των έργων και των δραστηριοτήτων του ΕΔΣΝΑ γίνονται καθ΄ υπαγόρευση κάποιων εργολαβικών σχημάτων που συντάσσουν ακόμα και τις εισηγήσεις για την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ με την σφραγίδα των τεχνικών υπηρεσιών .

Το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ έρχεται να επιβεβαιώσει τις χειρότερες προβλέψεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και των άλλων συλλογικοτήτων της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και του Δυτικού Πειραιά.

 Ο συγκεντρωτισμός παγιώνεται, με τις πλέον ρυπαίνουσες δραστηριότητες να στοιχειώνουν τη δυτική πλευρά της Αττικής για τα επόμενα 30 χρόνια και οι κάτοικοί της θα εξακολουθούν να βιώνουν το συνήθη περιβαλλοντικό ρατσισμό.

Για αυτό ο κ. Πατούλης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την συζήτηση για το ΠΕΣΔΑ.

Για αυτό καλεί σήμερα τους δημάρχους της Αττικής για πολιτικό μασάζ κρατώντας στο σκοτάδι τα δημοτικά συμβούλια και τα θεσμικά όργανα της τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως η ΠΕΔΑ.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της Αττικής να μην συναινέσουν σε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις .

Καλεί τους πολίτες της Αττικής να μην επιτρέψουν να περάσει το ΠΕΣΔΑ καρμανιόλα του κ. Πατούλη και του βρώμικου κυκλώματος των σκουπιδιών .

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά τα αιτήματά μας:

 

·       Άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών κατασκευής νέων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε ΦΥΛΗ και ΣΧΙΣΤΟ, καθώς και της επέκτασης των υφιστάμενων υποδομών στη Φυλή (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ).

·       Άμεση απομάκρυνση του μοναδικού στη χώρα αποτεφρωτήρα επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων (ΕΑΥΜ)

·       Άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής.

·       Ένταξη σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής.

·       Ακύρωση των χωροθετήσεων του ν. 3164/2003, κανένας νέος ΧΥΤΑ/Υ στη Δυτική Αττική.

·       Καμία μονάδα καύσης απορριμμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.

·       Κατάργηση του διαβρωτικού μηχανισμού των αντισταθμιστικών «ωφελημάτων».

·       Κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών -συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων νέων ΧΥΤΥ-, για την υλοποίηση ενός νέου συστήματος δημόσιας διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα έχει βασικό στόχο τη μέγιστη δυνατή προδιαλογή και ανάκτηση υλικών, με δίκαιη κατανομή των όποιων βαρών και με αυστηρή τήρηση όλων των περιβαλλοντικών διασφαλίσεων.

Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες και τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιεχόμενο του νέου ΠΕΣΔΑ Αττικής.

25/11/2021

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου