Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Να μην αφήσουμε τις μπουλντόζες του ΗΛΕΚΤΩΡΑ να σκάψουν το λάκκο μας. Υπέγραψαν την περιβαλλοντική αδειοδότηση της επέκτασης της εγκατάστασης της Φυλής

η περιοχή του νέου ΧΥΤΑ, που δημιουργείται με την κατασκευή 
ενός τεράστιου εξωτερικού τείχους με τραπεζοειδή διατομή 
(όπως των μεγάλων φραγμάτων στα ποτάμια) και 
με συνολικό μήκος 1.535 μέτρων

Χθες (11/6), η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υπέγραψε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής», νομιμοποιώντας μια τεράστια επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης, που λειτουργεί με απίστευτα «τερτίπια» των καρεκλοκένταυρων του ΕΔΣΝΑ και της διοίκησης της περιφέρειας Αττικής. Υπενθυμίζουμε πως το πακέτο των νέων έργων, που περιλαμβάνει και ένα νέο ΧΥΤΑ, έχει ήδη ανατεθεί σε κοινοπραξία της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ.

Αυτό σημαίνει πως, αν δεν υπάρξουν άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις και προσφυγές στο ΣτΕ, η επέκταση και η κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ (χωρητικότητας   4.153.000 κ.μ.) μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις  μπουλντόζες του ΗΛΕΚΤΩΡΑ να σκάψουν τον τάφο μας. Το έργο του νέου ΧΥΤΑ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεκινήσει ποτέ! Γιατί δεν αποτελούν –όπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. Πατούλης και οι εγκάθετοί του στη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ- για το τέλος της Φυλής, αλλά για τον προάγγελο μιας νέας ολοκληρωμένης εγκατάστασης, σαν αυτή που υπάρχει. Αυτό λέει, ξεκάθαρα, το νέο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής, που για να «χρυσωθεί το χάπι» μιλά για «πάρκο κυκλικής οικονομίας» στη Φυλή, κι ας περιλαμβάνει ένα νέο θηριώδες εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων και ένα νέο ΧΥΤΑ!

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας - Αττικής, τις συλλογικότητες που αγωνίζονται για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης της Φυλής  και τους δήμους της Δυτικής Αθήνας - Αττικής σε γενικό ξεσηκωμό. Να μην επιτρέψουμε να γίνει η Δυτική Αττική ο μεγαλύτερος σκουπιδότοπος του πλανήτη.

 

12/6/2021

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου