Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προς ΕΔΣΝΑ: ενημερώστε επίσημα για τη δυσοσμία στη Δυτική Αθήνα


Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλη ζητά να ενημερωθεί επίσημα σε ότι αφορά  τις ενέργειες που έχει κάνει ο ΕΔΣΝΑ για την ταυτοποίηση των οσμών που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της δυτικής Αθήνας και για το αν επισκέφθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος την εγκατάσταση της Φυλής μετά τα εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα των κατοίκων και ποια συμπεράσματα έβγαλαν .


Ολόκληρη η επιστολή της γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ παρακάτω: 
 
ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxixytafilis.blogspot.com - oxi.xyta.filis@gmail.com - f/b: Δυτικό Μέτωπο

ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Προς: 
τον πρόεδρο της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ κ. Κόκκαλη Βασίλειο                                                                                                 

Κοινοποίηση:
·         Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη
·         Τα μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ
·         Αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Τομέα Αθηνών, κ. Λεωτσάκο Ανδρέα
·         Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κοσμόπουλο Ελευθέριο                                                                                                   
                                                                               
ΘΕΜΑ: Δυσοσμία κατά τις βραδινές ώρες στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων  Αναργύρων - Καματερού και Περιστερίου.

Κύριε πρόεδρε,
τις τελευταίες εβδομάδες στους δήμους Φυλής, Πετρούπολης, Ιλίου, Περιστερίου  και Αγίων Αναργύρων-Καματερού υπάρχει έντονη δυσοσμία, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, που προέρχεται από την ΟΕΔΑ Φυλής. Για το θέμα της δυσοσμίας  έχετε ενημερωθεί επίσημα από τον αντιδήμαρχο Πετρούπολης κ. Χριστόπουλο, από τις 6/7/2020, με σχετικό έγγραφο που σας έστειλε με θέμα: «Δυσοσμία κατά τις βραδινές ώρες στην πόλη μας» και αρ. πρωτ. 8717. Για το ίδιο ζήτημα έχουν σταλεί δεκάδες email  στους επιθεωρητές περιβάλλοντος, από κατοίκους των περιοχών που υποφέρουν από την δυσοσμία.

Πρέπει να γνωρίζετε πως κατά τις ώρες που υπάρχει η δυσοσμία,  οι άνθρωποι παραπονούνται για δυσκολία στην αναπνοή, γενική δυσφορία, κάψιμο στο αναπνευστικό, εμετούς κλπ.. Είναι, λοιπόν, προφανές πως η δυσοσμία έχει επιπτώσεις, όχι μόνο στην ποιότητα ζωής, αλλά και στην υγεία του πληθυσμού των περιοχών μας. Παρακαλούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε: 
·         Τι ενέργειες έχετε κάνει για την ταυτοποίηση των οσμών
·         Αν επισκέφθηκαν την ΟΕΔΑ Φυλής  οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και τι διαπίστωσαν κατά την επίσκεψή τους.
Σας υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την Οδηγία 2006/12/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου  της 5ης Απριλίου 2006, περί των στερεών αποβλήτων, η τελική διάθεση των αποβλήτων πρέπει να πραγματοποιείται: χωρίς να δημιουργείται κίνδυνος για το νερό, τον αέρα ή το έδαφος, ούτε για την πανίδα και τη χλωρίδα και  χωρίς να προκαλούνται ενοχλήσεις από το θόρυβο ή τις οσμές. Σας τονίζουμε, επίσης, πως για την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης,  σύμφωνα με το νόμο, υπεύθυνος είστε εσείς προσωπικά σαν πρόεδρος της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ.

Για τη γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Κεφαλάς Τάσος
Μπιζάς Θωμάς
Σακούτης Νίκος

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου