Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Βρώμικο παιχνίδι με τα αντισταθμιστικά στο δήμο Φυλής



Είναι γνωστό το βρώμικο παιχνίδι με τα αντισταθμιστικά στο δήμο Φυλής. Τεράστια ποσά καταβάλλονται κάθε χρόνο, κυρίως, στο δήμο Φυλής, εννοείται από την τσέπη των πολιτών της Αττικής, μέσω των δημοτικών τελών. Υποτίθεται για να αντισταθμίσουν την περιβαλλοντική βλάβη από τη λειτουργία της τερατώδους εγκατάστασης - χωματερής στη Φυλή. Στην πραγματικότητα, για να εξασφαλίζουν τη σιωπή και τη συναίνεση των αυτοδιοικητικών της Φυλής και για να εκμαυλίζουν τις συνειδήσεις των κατοίκων της περιοχής.


Το «παιχνίδι» αυτό παίχθηκε αριστοτεχνικά από το σημερινό δήμαρχο Φυλής κ. Παππού. Πρώτα απέναντι στη διοίκηση της κ. Δούρου, η οποία είχε εξαγγείλει σημαντική ποσοστιαία μείωση των αντισταθμιστικών. Η μείωση περιορίστηκε στο ελάχιστο δυνατό και ο κ. Παππούς έδωσε την υποστήριξή του σε όλες τις βασικές επιλογές της κ. Δούρου, με αποκορύφωμα τη συναίνεσή του στις τελευταίες πραξικοπηματικές αποφάσεις της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, για επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, μαζί με τον κ. Μπουραΐμη φυσικά.
Το παραπάνω ζεύγος αυτοδιοικητικών, μετά τις εκλογές, δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσεγγίσει τη νέα περιφερειακή αρχή και την κυβέρνηση της ΝΔ, με τον ίδιο πάντα σκοπό. Ξαφνικά, ο κ. Παππούς εμφανίστηκε απροειδοποίητα σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ζητώντας την υποστήριξή του σε νομοθετική αλλαγή για τον τρόπο διάθεσης των αντισταθμιστικών.
Δε χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και -ώ, του θαύματος- κατατίθεται τροπολογία (άρθρο 13) στο κατεπείγον σχέδιο νόμου Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο οποίο αναφέρεται ότι: «Το αντισταθμιστικό όφελος δύναται να διατίθεται για την κάλυψη κάθε είδους δαπάνης, κατά προτεραιότητα όμως σχετιζόμενης με περιβαλλοντική αντιστάθμιση από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων».
Λυμένα τώρα τα χέρια του κ. Παππού να συνεχίσει -και με το νόμο, πλέον- την ανεξέλεγκτη διάθεση των αντισταθμιστικών, ανταλλάσσοντας τη σκανδαλώδη εξυπηρέτηση με τη συνέχιση της σιωπής τους, σε βάρος της υγείας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας - Αττικής και της περιβαλλοντικής ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής. Ως πότε, θα ανεχόμαστε αυτό το έγκλημα;









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου