Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου στην σημερινή συγκέντρωση του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ



Συμπαράσταση στον αγώνα σας
Φίλοι συναγωνιστές, που επιμένετε να αντιστέκεστε στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής, εσείς που με την καταλυτική κοινωνική σας παρέμβαση υπενθυμίζετε σε όσους υποτάσσονται στα σχέδια της εύκολης λύσης των εργολαβικών συμφερόντων ότι η ποιότητα της ζωής δεν πρέπει να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ότι η υγεία των παιδιών μας δεν θα αφεθεί στους σχεδιασμούς των πολυεθνικών, και ότι η αειφορία και ο σεβασμός στους βιώσιμους ρυθμούς εξέλιξης είναι πρωταρχική υποχρέωση των πολιτισμένων κοινωνιών, δεν είστε μόνοι!
Ερχόμαστε από το Βόλο για να ενώσουμε τις φωνές μας, να σηκώσουμε τις γροθιές μας σαν τοίχος στην γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε. 

Επί δύο χρόνια δρούμε συλλογικά, με πείσμα και πίστη στους στόχους που θέσαμε:  να μη γίνει η όμορφη πόλη μας ο αποτεφρωτήρας της Ν.Α. Ευρώπης, να μην μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε ένα υποβαθμισμένο, νοσηρό περιβάλλον, να μην μετατραπεί ο Βόλος σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, γεμάτο διοξίνες και θάνατο, ακατάλληλος για οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, ακατάλληλος για διαβίωση.
Να γίνουμε μια πόλη πρότυπο με μηδενική παραγωγή αποβλήτων με συνειδητοποιημένους πολίτες, που θα παραδώσουν στις ερχόμενες γενιές γνώση και πρακτικές που θα καλλιεργούν το σεβασμό για το περιβάλλον και τη φύση και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Είμαστε μαζί σας σε μια συμβολική και ουσιαστική συμμαχία που θα αφυπνίσει τους χιλιάδες αμέριμνους συμπολίτες μας και θα τους οπλίσει με τη γνώση και την απαιτητικότητα που χρειάζεται να διαθέτει ένα μαζικό, λαϊκό κοινωνικό κίνημα ώστε να διασφαλίσει τους όρους για υγεία, ευημερία και ισορροπημένη εξέλιξη.
Για να ανατρέψουμε τα σχέδια όσων κερδίζουν σε βάρος μας αντιμετωπίζοντάς μας σαν σκουπίδια.
Για να φρενάρουμε τις οδυνηρές για όλους μας εξελίξεις στον τομέα των απορριμμάτων, που δρομολογούνται σκόπιμα και ως μέρος μιας ευρύτερης οικονομικοπολιτικής συμφωνίας με διεθνείς προεκτάσεις, όπου η Ελλάδα έρχεται να παίξει τον αδύναμο κρίκο και να δεχτεί όλους τους όρους ώστε να ωφεληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να «συγχωρεθούν» όσοι αδράνησαν επί δεκαετίες για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, πρόβλημα που ήδη επέφερε στο παρελθόν τεράστια οικονομικά πρόστιμα στη χώρα.
Για να συνεχίσουν να έχουν νόημα οι έννοιες περιβάλλον, φύση, δάσος, οικοσύστημα, καθαρός αέρας, καθαρές θάλασσες και να δίνουν αξία στην ύπαρξή μας.
Για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας!
Υιοθετούμε τους στόχους του αγώνα σας και ελπίζουμε η σημερινή διαμαρτυρία θα δρομολογήσει ουσιαστικές θετικές εξελίξεις.

 Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου