Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Πολύ σοβαρές αντιρρήσεις της Διεύθυνσης δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας στη διαβούλευση για την ΜΠΕ της ΟΕΔΑ Φυλής! Επιβεβαίωση των παρατηρήσεων του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

ΜΠΕ = Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων . 

Η Διεύθυνση δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει για το έργο του νέου ΧΥΤΑ Φυλής, διότι διαπιστώνει ουσιώδεις ελλείψεις στο αντικείμενο που την αφορά. Ζητά να υποβληθούν στην αρμόδια υπηρεσία για αξιολόγηση και έγκριση

·         τα αποτελέσματα της επιδημιολογικής  έρευνας και της εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που περιλαμβάνονται στην ίδια έρευνα.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ : Επιστολή στά μέλη του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ .


Με αφορμή τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου (Δ.Σ) του ΕΔΣΝΑ την ερχόμενη Παρασκευή το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του Δ.Σ με την οποία ζητά να συγκληθεί άμεσα και σε ειδική συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και να λάβει αποφάσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και για τις δυο μονάδες επεξεργασίας στη Φυλή και το Σχιστό.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ  :

Προς:

Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ κ. Βασ. Κόκκαλη

Κοινοποίηση:

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΕΔΣΝΑ

Όπως γνωρίζετε, στις 3/2/2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Δυτική Αττική: Οι θάνατοι από νεοπλασίες, 1999-2018

 ΣΧΟΛΙΟ ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ : Η εξαιρετική έρευνα του Δημήτρη Μπουρίκου δείχνει πόσο δραματική είναι η κατάσταση στη δυτική Αττική και πόσο ανεύθυνες και  εγκληματικές είναι εκείνες οι αποφάσεις που επιβαρύνουν περαιτέρω την ευρύτερη περιοχή όπως η νέα χωματερή στη Φυλή και η νέα μονάδα επεξεργασίας .

Για αυτό επιμένουμε όχι μόνο να μην γίνει η νέα χωματερή αλλά και να κλείσει ολόκληρη η εγκατάσταση της Φυλής.

Πολιτικός- Κοινωνικός Επιστήμονας

Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

http://independent.academia.edu/DimitrisBourikos

 

Σε συνέχεια προηγούμενων άρθρων μας για τους θανάτους από νεοπλασίες στη Δυτική Αττική[1] και έχοντας πλέον πρόσβαση και στα δεδομένα του 2018 (ΕΛΣΤΑΤ) ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορούμε να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου καθ’ όλη την περίοδο 1999-2018 (τουλάχιστον όπως αποκαλύπτεται στατιστικά). Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η επιδημιολογική έρευνα που είχε ξεκινήσει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (δηλ. ο φορέας διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική) για την περιοχή της σημερινής μεγα-χωματερής στη Φυλή (επίσημα: Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων Δυτικής Αττικής), δεν φαίνεται να έχει μέχρι σήμερα δημοσιεύσει τα σχετικά ευρήματα (η τελευταία έκθεση για την εξέλιξη της έρευνας χρονολογείται από τις 19.3.2019!).[2]