Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Σκάνδαλο μελετών: η πρωτοβουλία του κ. Αρσένη προκάλεσε φόβο και εκνευρισμό



Η πρωτοβουλία του κ. Κρίτωνα Αρσένη βουλευτή του ΜέΡΑ25 να ζητήσει νέες μετρήσεις στην παλιά χωματερή Άνω Λιοσίων από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας) φαίνεται  πως ενόχλησε τον δήμαρχο της Φυλής ο οποίος εξακολουθεί να κρύβει στα συρτάρια του τις μελέτες της ASPROFOS που παρήγγειλε ο ίδιος τον Οκτώβριο του 2015. 

Ο  κ. Αρσένης  πέρα από το αίτημα προς την ΕΕΑΑ,   με έγγραφη καταγγελία του ζήτησε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να διενεργήσει τα δέοντα ώστε αφενός «ο δήμαρχος Φυλής να ενημερώσει τη συντεταγμένη πολιτεία και τους κατοίκους για τα ευρήματα των εν λόγω μελετών και τους ενδεχόμενους κινδύνους», αφετέρου «να προστατευτεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στην πρόσβαση στην περιβαλλοντική πληροφορία».

Αυτή η πρωτοβουλία του κ. Αρσένη προκάλεσε  φόβο και εκνευρισμό. Προκειμένου, λοιπόν, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις δημοσίευσαν “απόσπασμα” απόφασης της εισαγγελίας του 2018 που βάζει την υπόθεση στο αρχείο  σε ένα ελεγχόμενο τοπικό μέσο. Μόνο που “ξέχασαν” να αναφέρουν πως το 2019 η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εισαγγελική παραγγελία να χορηγηθούν οι μελέτες και ο δήμαρχος για άλλη μια φορά αρνήθηκε να τις χορηγήσει,  με αποτέλεσμα να υποβληθεί μήνυση εναντίον του.

Όσο βλέπουν πως δεν το βάζουμε κάτω,  τόσο μεγαλώνει ο πανικός τους. Τα «φιλικά»  μέσα του Δήμαρχου Φυλής κάνουν χυδαίες επιθέσεις στον κ. Αρσένη ΕΔΩ γιατί ζητά  επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία για τα ευρήματα των μελετών και τους ενδεχόμενους κινδύνους και για την ουσία της υπόθεσης που είναι η έκθεση σε κίνδυνο χιλιάδων ανθρώπων δεν λένε κουβέντα! 

Όμως ότι και να κάνουν η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Αν οι μετρήσεις της ASPROFOS είναι αληθινές τότε θα πρέπει και ο Δήμαρχος Φυλής και όλοι όσοι γνώριζαν τι συμβαίνει και το έκρυβαν, να πάνε στην φυλακή γιατί έχουν εγκληματικές ευθύνες. Αν οι μελέτες αυτές είναι «πειραγμένες» επίτηδες προκειμένου να εκβιάσει κάποιους ο δήμαρχος, τότε θα πρέπει να μας πει ποιους εκβίασε και με τι ανταλλάγματα. Σε αυτή την περίπτωση  η εταιρεία ASPROFOS (η οποία είναι θυγατρική των ΕΛΠΕ) θα πρέπει να εξηγήσει επίσημα αν πραγματοποιεί  και κατά παραγγελία στημένες μελέτες “μαϊμού”. 

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Φυλής έχει βαρύτατες ευθύνες για τις άθλιες μεθοδεύσεις του. Οι μελέτες αυτές είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και πρέπει να χορηγηθούν σε όποιον της ζητήσει σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει συνυπογράψει το Ελληνικό Κράτος. 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

το ιστορικό του σκανδάλου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου